Villahome.se i konkurs

Villahome.se utsågs till Årets E-handel 2023 i kategorin Hem & Inredning. Men redan i september samma år tvingades villahome ansöka om konkurs. En av grundarna, e-handelschefen Anton Ekström säger att det var ett svårt beslut.

Han säger att det var deras snabba tillväxt, i kombination med lågkonjunkturen som gjorde att flera vitala delar av verksamheten påverkades samtidigt. Det skapade en situation som bolaget inte kunde klara av.

Spa och Poolbutiken i Sverige AB köpte upp rätten till plattformen från konkursboet och ämnar att driva Villahome.se vidare.

Spa och poolbutiken har tidigare under de senaste åren endast omsatt mellan 500k 1 miljon kronor per år och hade vid utgången av 2022 endast tillgångar på 168 000kr enligt allabolag.

Andra aktörer inom branschen som tidigare växt långsamt och utan externa lån fortsätter nu att växa. T.ex. väntas glashusen.se som säljer växthus, pooltak, redskapsbodar och uterum att dubbla sitt sortiment under 2023 i samband med att man fått in nya leverantörer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *